Gevulde lapjes met ham en Sahara mosterd
Voor 4 personen
- 4 varkens- of kalfslapjes
- 4 plakjes gekookte ham
- 3 eetlepels kruim van oud brood
- 2 eetlepels Sahara Mosterd honing
- 3 eetlepels rozijnen
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 150 ml droge witte wijn
- 2 struikjes paksoi
Bak ze bruin…
- Leg op elk lapje een plakje ham
- Meng het broodkruim, de mosterd, pijnboompitten, rozijnen, Parmezaanse kaas, peterselie en kruid met wat zout en peper.
- Smeer dit mengsel over de lapjes vlees, rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
- Bak de rolletjes bruin in de olijfolie en boter.
- Voeg de wijn toe, dek af en braad ca. 15 minuten.
- Het braadvocht kan je eventueel verwerken tot een saus.
- Snijd de paksoi in schijfjes en roerbak tot ze gaar zijn. Eventueel kruiden met wat zout en peper.
- Verdeel de paksoi over de borden en leg er een rolletje vlees op.
- Serveer met puree of kroketjes en wat extra Sahara Mosterd.