Gevulde lapjes met ham en Sahara mosterd

Voor 4 personen
  • 4 varkens- of kalfslapjes
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 3 eetlepels kruim van oud brood
  • 2 eetlepels Sahara Mosterd honing
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 25 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 2 struikjes paksoi
Bak ze bruin…
  • Leg op elk lapje een plakje ham
  • Meng het broodkruim, de mosterd, pijnboompitten, rozijnen, Parmezaanse kaas, peterselie en kruid met wat zout en peper.
  • Smeer dit mengsel over de lapjes vlees, rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
  • Bak de rolletjes bruin in de olijfolie en boter.
  • Voeg de wijn toe, dek af en braad ca. 15 minuten.
  • Het braadvocht kan je eventueel verwerken tot een saus.
  • Snijd de paksoi in schijfjes en roerbak tot ze gaar zijn.  Eventueel kruiden met wat zout en peper.
  • Verdeel de paksoi over de borden en leg er een rolletje vlees op.
  • Serveer met puree of kroketjes en wat extra Sahara Mosterd.